Toimintakulttuuri

 

1. Meillä ei ole sääntöjä.

2. Meillä on toimintakulttuuri, josta pidämme yhdessä huolta. Pyrimme käyttämään omaa järkeämme, koska meille on sellainen suotu. Käyttämätön järki ruostuu.

3. Me pidämme kivaa, koska pelaaminen on hauskempaa, jos on kivaa. Kivan pitäminen ei tarkoita jatkuvaa nauramista. Nauraminen on kuitenkin sallittua, jopa suotavaa. Ihmisellä, joka ei naura silloin tällöin, on surullinen elämä. Sellaista me emme halua kenellekään.

4. Saavumme peleihin ja treeneihin ajoissa. Emme siksi, että on pakko, vaan siksi, että näin ehdimme pitää kauemmin kivaa. Alkuverryttelyjen aikana saamme höpötellä keskenämme omiamme, koska se tekee hyvää mielelle. Hyvää mieltä tarvitsemme paitsi pelaamiseen, myös kaikkeen muuhun, koska hyvä mieli tuottaa keskimääräistä parempaa tunnelmaa ja energiaa.

5. Jos ennen peliä on nälkä tai jano, me syömme tai juomme. Olemme jo isoja tyttöjä, ja tiedämme itse, miten kehomme reagoi ruokaan ja juomaan: toisella näin, toisella noin. Joku voi tarvita tuntia ennen peliä kupin kahvia, joku toinen ei voisi kuvitellakaan tarttuvansa kahvipannuun. Pelaaja itse päättää, mikä on hänelle sopivin käytäntö. Näinkin teemme elämästämme omaamme.

6. Peleissä kunnioitamme vastustajaa, koska ilman vastustajaa ei peliä edes olisi. Mielestämme on kivaa, että joku tulee pelaamaan kanssamme. Maailma olisi parempi paikka, jos ihmiset pelaisivat enemmän jalkapalloa ja keskittyisivät vähemmän toistensa kiusaamiseen. Myös nauraminen ja höpöttely tekee maailmasta paremman paikan meille kaikille.

7. Rasismia emme ymmärrä lainkaan, se on luusereiden hommaa. Piste.

8. Olemme tulosta enemmän kiinnostuneita tarinasta tuloksen takana: joskus voitetaan huonommalla pelillä, joskus hävitään paremmalla, se on elämää. Tulos kertoo pelissä tehtyjen maalien määrän, tarina tuloksen takana kertoo, missä me kehityksessämme menemme, ja SE on mielenkiintoista.

9. Me tiedämme, että joukkueen voima on yksilössä, ja yksilön voima on joukkueessa. Antaminen ja saaminen on kaksisuuntainen tie. Kunnioittamalla toisia pelaajia ja joukkuetta kunnioitamme myös itseämme. Antamalla joukkueelle saamme joukkueelta.

10. Kunnioitamme joukkueen taustojen — jojon, valmentajien, huoltajien ja vanhempien — työtä, sillä tiedämme, että he tekevät parhaansa meidän eteemme, vaikka välillä ääliöitä ovatkin. He vain eivät voi sille mitään, koska ovat jo yli 20-vuotiaita.

11. Haluamme kasvaa aloitteellisiksi, aktiivisiksi ja elämän edessä pelottomiksi nuoriksi naisiksi. Joukkueemme on siihen hyvä työkalu, ja siksikin pidämme siitä mahdollisimman hyvää huolta. Me ymmärrämme, että meistä jokainen on vastuussa joukkueesta. Yhdessä.